GunillasLiv

Mitt liv och vardag

Jaha!!!

Kategori: Allmänt

Då var inskolningen klar. Har gått över all förväntan den sista veckan. Inga problem alls. Vi har lämnat honom och sedan gått direkt. Han har lekt, ätit bra och sovit gott. Lite sotis om Bodil haft något annat barn i knät och lite ledsen om hon försvunnit, men det har snabbt gått över.
Känns skönt!
Och imorgon börjar det på riktigt! Vi börjar jobba som vi skall och Isaac börjar på dagis på riktigt. Lite läskigt! Vår lille kille har blivit stor och skall klara sig utan oss på dagarna. Och jag skall klara mig utan honom. Hur nu detta skall gå. Men det kommer gå bra. Det måste det göra, vi har ju inget val. Jobba måste vi göra.


Min fot har blivit mycket bättre. Nu haltar jag inte på grund av den. Kortisonsprutan har gjort underverk. Så skönt!
Tyvärr gör det fortfarande ont i ljumsken, så lite haltande är det fortfarande. Men jätte skillnad om man jämnför med för en vecka sedan.


Äter chilli corn carne. Gott!

Gillar att sitta på riktig stol.

Varit några sena kvällar på jobb denna vecka. Kvällsmöte i tisdags och sen inventering i torsdags. Men nu är vi klara med den för detta året. Snacka om att det finns mycket varor på ett apotek.

Fick blommor i fredags. Helt plötsligt dök chefen upp, trots ledig dag. Hon hade köpt jätte fina buketter till oss som inventerat. Undrar om hon köpte en till sig själv?! Hon kämpade också på med oss.
Har en ny chef sedan augusti. Kanon trevlig och jätte bra.
(detta är inte fjäsk, du vet att jag tycker så kära chef. Vet att du smygläser här lite då och då ;) )

Igår hämtades vår bil. Haft den ute till försäljning då vi har beställt en ny.
Så nu är vi billösa. Det skall nog fixa sig, krävs bara lite planering. Den nya komer i december, förhoppningsvis lite tidigare.
Blir bara lite trist en helg när Jonas skall till Stockholm fredag-söndag. Jag är så klart ledig den helgen och kommer ingenstans. Så jag får vara hemma och antagligen ha en lååång ensam helg.
Samt att det kan bli knivigt att ta sig till Dalby när morfar fyller 80 år. Jag jobbar till 14 och vi hinner inte ner i vettig tid om vi skall ta tåg och buss efter det. Hoppas verkligen att bilen hinner komma innan dess.


Idag blev det ostkaka och sylt. Ganska så ok tyckte Isaac.


Han har ätit ganska så dåligt den sista tiden, ialla fall här hemma. Nu har två tänder brutit igenom, hoppas att det är det som spökat. Några nätter har nämligen också varit oroliga. Typiska tandproblem för vår lilla herre.


Dagens middag: köttfäsrspaj, grönsaker och parmesanost.
Jag är ju en buzzare. Det innebär att man ibland får testa lite olika saker. Denna gång är det parmesanost till Jonas stora glädje. Har även testat barndesserter, duschkräm, tandkräm, hyrfilm, blöjor.
www.buzzador.com  Tror att ni skall nämna att ni blivit medlem genom mig, då får jag lite poäng. Allt är gratis att deltaga i. Faktiskt ganska så kul.

Hann med Ullared förra helgen också. Jag, mamma, pappa Linda och Ronny. Behöver jag säga att vi fyllde bilen?? Men nu är de flesta julklapprna klara. Bara lite smått kvar, men det är lugna puckar.

Har även hunnit tatuera mig en sväng

Bara en tatuering kvar att göra, Isaac's namn. Vet dock inte riktigt var jag skall sätta den. Jag och Jonas får ta en familjetid till det. Sen skall jag nog vara klar.....

Snart dax att lägga sig. Är ju på riktigt imorgon. Skall bli spännade och se hur man får ihop sig själv, Isaac och Demis kissrunda inna jobb.... Bara att vänja sig. Lite ångest har jag....

Natti!

Dumma fot!

Kategori: Allmänt

Läkaren igår.
Alla symtom tyder på hälsporre, men det sitter på fel ställe för att vara hälsporre. Fick en kortisonspruta i hälen. AJ SOM FAN, säger jag. Gjorde skit ont. Bara hoppas på att det hjälper snart. Kan ju ta några dagar innan det har full effekt. Blev även en remiss til röngten av fot och höft/ljumske.

Idag har vi varit på dagis för första gången. En timmes besök. Isaac var resaverad mot Bodil, men det kommer nog. Imorgon blir det två timmar där. Bara hoppas att allt funkar. Han är ganska så mammig fortfarande.

Lite busbilder, Isaac tyckte att det var kul att göra sig till inför kameran.


Ikväll har han varit trött och gnällig. Slutade med att han fick akutmiddag- köttbullar och makaroner. Sen flaska och i säng. Jonas fick honom att somna på två röda. Innan klockan 18. Får se hur länge det varar.

Så här ser han ut när han inte är sitt glada mysiga jag,,,,

Han är inte alltid en solstråle!

Busfabriken och Tovabus!

Kategori: Allmänt

Busfabriken igår med lillasyster och Tova. Fullt ös!
Vi kröp som galningar i alla rör, upp och ner i massor.
De små gillade det verkligen.
Vet inte vem som var tröttast, vi vuxna eller de två små. Jag gissar på mammorna....


Bollhavet var bäst tyckte de små!

Sen hem och vila och laga lite mat.

Tova ville också prova att sitta på diskbänken och äta gurka.
Isaac ser väldigt upptagen ut med att läsa på vitaminburken.

De tre små delar på frusen majs.

Idag har vi tagit det lugnt. En lång promenad i förmiddags.
Försökte ta kort på Tova och Isaac tillsammans, men det gick inte alls. De gillade inte varandra då.
Vi får göra nytt försök en annan dag.
Så tyvärr pappa, än har vi inte fått till din födelsedagspresent. Men vi har inte glömt den!

Idag har jag haft riktigt ont i min ljumske och nu har även min dåliga fot börjat spöka. Har knappt kunnat gå. Men en citodon senare så funkar ljumsken, men absolut inte foten. Får bli vc imorgon gissar jag.

Imorgon börjar inskolningen. Mjukstart med hembesök av Isaac's kontaktperson Bodil.
Nu är det dax!!! Usch!!

Sista lediga dagen...

Kategori: Allmänt

Så var den här, min sista ¨lediga¨föräldradag. Är förvisso föräldraledig 2 veckor till, men då är det inskolning som gäller.
Så idag har vi bara myst och pysslat. Varit ute i det fina vädert med Demi. Handlat pumpor, bakat bullar och gjort en pumpagubbe. Försökte tigga till mig en av Ronny, men det gick inte.
Och sen har vi lekt en massa.

Lite bilder från dagen som gått:


Isaac fick kort av mormor och morfar. De har varit en vecka på Kreta. Bruna små pepparkakor....


Äter nybakad fullkornsbulle. Gott!


-Hmmm, detta är konstigt....


Lättare att sitta på diskbänken om man skall nå ner i pumpan.

Snäll pumpagubbe!


Vill titta på datorn, dags att digga till Nanne!


-Kul att jaga kameran!


Handavtryck i gips som vi gjorde på kyrkis förra veckan. Tyvärr blev det lite luftbubblor i den.


Lite fler pumpor.
-Jag klarade det!

Nu är det bara att löra sig hur man gör för att komma ner. Men det är fortfarande läskigt!

Liten var trött ikväll. Somnade innan 19. Vi får se hur länge det varar. Vågar inte skriva för mycket, för då blir natten en mardröm. Brukar ju bli så....


Avslutar med pumpagubben!

Dalby och dagis ångest...

Kategori: Allmänt

Blev en tur till Dalby i helgen för att fira Tovas födelsedag.

Demi gosar till det.
Linda och Tova myser.

Igår blev det en liten tur till kyrkis. Sista besöket för oss, på måndag är det ju dax för inskolning.


Fortsätter med spelandet. Han är ofta och klinkar.

Idag har vi mest tagit det lugnt efter en orolig natt. Isaac hade en gnäll/hysterisk timme. Ser ut som om det är tänder på G igen. Dessa tänder.....tänk om alla kunde komma på en gång så det hade varit klart.Isaac fick en badcape av mormor och morfar som de köpt på Kreta. Kan säga att han gillade inte att ha den på sig. Gjorde allt för att få av den.
Har dåligt samvete för Isaac's sena kvällar på dagis. Varannan vecka, när Jonas jobbar kväll, kommer Isaac vara på dagis till 18.20. Usch, det är så sent. Men samtidigt vet jag att det blir ju inga långa dagar, han kommer inte dit förrän vid lunch. Men det är sent och han kommer vara ensam kvar de flesta kvällarna.
Hoppas kunna sluta tidigare någon kväll, helst vid 17. Men det vet man aldrig om det går att få ihop med schemat. Har lagt mitt schema så och det ser bra ut. Bara hoppas att det kan vara så.  Håll tummarna för mig.

Och sen blir det körigt när vi kommer hem. Isaac måste ha mat direkt, Demi måste ut( han har varit ensam sedan Jonas stack vid 12) och Isaac skall i säng. Bara hoppas att båda killarna är samarbetsvilliga och att Isaac orkar vara vaken till 20 ca. Just nu däckar han vid 19-19.30.
Men saker och ting brukar lösa sig. I värsta fall får Isaac åka i pyjamas och somna i vagnen.

Så.... nu fick jag gnällt av mig lite.

Snart slut

Kategori: Allmänt

Nu är snart föräldraledigheten slut. 18 oktober börjar inskolningen och 1 november börjar verkligheten på riktigt.
Men jag tror att det kommer gå bra. Bara mitt dåliga samvete över att han kommer vara på dagis till 18.20 de veckor Jonas jobbar eftermiddag. Men tyvärr är där inget jag kan göra åt det. Hoppas kanske kunna gå hem tidigare någon dag.


Supertvättaren igång!Pannkakor till lunch.
- Jätte gott!

- Jätte gott tycker jag också!


Middagen dög inte när vi andra åt, men när det sedan var dax att lägga resterna i matburk....
..då passade liten på.

Isaac's första konstverk. Blev fingerfärg på kyrkis. (gjord på baksidan av tapetprover, därav texten)


Idag har vi fixat lite på Isaac's rum, byggt ihop ett sängbord och tagit bort spjälsängen.
Isaac hjälpte till...

-Oj, vad roligt detta är!!

Testar lådan.

-Funkar kanon!

Tar på krafterna att bygga och fixa.
Ville inte sova i vagnen, utan tog en tupplur i soffan.