Moster Maggans goda chokladkaka
Kategori: Allmänt
100g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
1 tsk vaniljsocker
175 grader
Smält smör, låt svalna
Ägg och socker pösigt
Blanda övriga ingred. och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Bröad form med löstagbar botten.
Grädda i ca 25 minuter. ( stelnar när den svalnar)
Värm grädde till kokpunkten, ta bort den från värmen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Rör tills chokladen smält.
Låt svalna och häll den i en skål.
I kylen tills den blivit en kräm, rör då och då. 1 timme ca.
Bre chokladen över kakan
(inte riktigt rätt kaka, men nästan. Ser gott ut!)